Japoński nóż rybacki 150mm do ryb i mięsa
Wymiary i waga produktu
Japoński nóż rybacki (Fishermen knife) 150mm - ręcznie kuty
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu - dedykowany wędkarzom, rybakom i fanom bushcraftu. Wytrzymałość japońskiej metalurgii w połączeniu z europejskim stylem rękojeści stworzyły wyjątkowo wygodny nóż, który zda egzamin zarówno w kuchni, jak i na wyprawach terenowych. Dzięki jednostronnemu fazowaniu w szczególności przysłuży się przy rozkrajaniu i patroszeniu ryb, porcjowaniu mięsa itp.
Klinga noża została ręcznie wykuta z niezawodnej japońskiej stali Yasuki-Shirogami nr 2 - doskonałej do produkcji noży. Odpowiednio konserwowana pozwala na uzyskanie wyjątkowo precyzyjnej ostrości i długie jej utrzymywanie. Noże te tradycyjnie nie są nierdzewne.
Nóż ten jest popularny zarówno wśród profesjonalnych kucharzy, jak i amatorów kuchni japońskiej.
Parametry:
- Długość ostrza: 150mm
- Grubość ostrza: 2,8mm
- Szerokość ostrza: 27mm
- Materiał: ręcznie kuta japońska stal papierowa Yasuki-Shirogami nr 2
- Wykończenie: młotkowane
- Materiał rękojeści: drewno
- Fazowanie: jednostronne
- Ciężar: 115g
- Długość całkowita: 280mm
Uwaga: nie myć w zmywarce!
Wyprodukowano w Japonii