Japoński nóż kuchenny Deba 120mm do ryb i mięsa

Producent:Okeya Japan
Dostępność:W magazynie 4 przedmiot(y)
Kod produktu:35-ko-deba

Wymiary i waga produktu

Waga produktu: 0.1500KG
229,00 zł
brutto

Japoński nóż kuchenny Deba 120mm - ręcznie kuty

Nóż Ko-Deba to tradycyjne japońskie narzędzie kuchenne, które jest używane głównie do rozcinania małych ryb oraz precyzyjnego krojenia i filetowania mięsa. 

Nóż charakteryzuje się krótkim, ale szerokim ostrzem o jednostronnym fazowaniu. Ostrze jest stosunkowo grube, sztywne i delikatnie uwypuklone. 

Klinga noża została ręcznie wykuta z niezawodnej japońskiej stali Yasuki-Shirogami nr 2 - doskonałej do produkcji noży. Odpowiednio konserwowana pozwala na uzyskanie wyjątkowo precyzyjnej ostrości i długie jej utrzymywanie. Noże te tradycyjnie nie są nierdzewne.

Nóż Deba jest popularny zarówno wśród profesjonalnych kucharzy, jak i amatorów kuchni japońskiej.

 

 Parametry:

  • Długość ostrza:  120mm
  • Grubość ostrza: 2,8mm
  • Szerokość ostrza: 39mm
  • Materiał: ręcznie kuta japońska stal papierowa Yasuki-Shirogami nr 2
  • Wykończenie: młotkowane
  • Materiał rękojeści: drewno
  • Fazowanie: jednostronne
  • Ciężar: 100g
  • Długość całkowita: 245mm

Uwaga: nie myć w zmywarce! 

 

Wyprodukowano w Japonii