Japoński nóż kuchenny 150mm uniwersalny
Wymiary i waga produktu
Japoński nóż kuchenny do wszechstronnego zastosowania 150mm - ręcznie kuty
Tradycyjny japoński nóż kuchenny o wszechstronnym zastosowaniu, w szczególności polecany do drobnych ryb, mięsa, ostryg i innych owoców morza.
Nóż charakteryzuje się długim ostrzem o szpiczastej końcówce, która doskonale otwiera pancerzyki i precyzyjnie rozkraja kawałki mięsa. Ostrze jest fazowane jednostronnie, co ułatwia pracę z rybami.
Klinga noża została ręcznie wykuta z niezawodnej japońskiej stali Yasuki-Shirogami nr 2 - doskonałej do produkcji noży. Odpowiednio konserwowana pozwala na uzyskanie wyjątkowo precyzyjnej ostrości i długie jej utrzymywanie. Noże te tradycyjnie nie są nierdzewne.
Parametry:
- Długość ostrza: 150mm
- Grubość ostrza: 2,9mm
- Szerokość ostrza: 29mm
- Materiał: ręcznie kuta japońska stal papierowa Yasuki-Shirogami nr 2
- Wykończenie: młotkowane
- Materiał rękojeści: drewno
- Fazowanie: jednostronne
- Ciężar: 100g
- Długość całkowita: 245mm
Uwaga: nie myć w zmywarce!
Wyprodukowano w Japonii