Japoński nóż kuchenny Nakiri 170mm 17 warstw VG10

Producent:Shogun
Dostępność:W magazynie 10 przedmiot(y)
Kod produktu:M-106-002

Wymiary i waga produktu

Waga produktu: 0.2500KG
519,00 zł
brutto

Japoński nóż Nakiri 170mm  - ręcznie kuty

Nakiri to tradycyjne japońskie narzędzie kuchenne, stosowane przede wszystkim do krojenia warzyw. Jest to rodzaj noża o płaskim ostrzu i prostym profilu, który umożliwia efektywne i precyzyjne cięcie warzyw na kawałki lub plasterki. Słowo "Nakiri" w języku japońskim oznacza dosłownie "krojący warzywa".

Nóż ma szerokie i prostokątne ostrze, które nadaje się idealnie do precyzyjnego krojenia poprzez prosty, pionowy ruch. Dzięki temu nóż Nakiri zapewnia stabilność i kontrolę podczas cięcia. Szeroka powierzchnia ostrza ułatwia również przekładanie pokrojonych warzyw z deski do garnka lub patelni. 

Nakiri jest szczególnie popularny w japońskiej kuchni, gdzie warzywa odgrywają ważną rolę w wielu potrawach. Jednak ze względu na swoją wszechstronność i efektywność, zyskuje również uznanie w innych kuchniach na całym świecie. 

Akcesorium kuchenne jest doskonałym wyborem dla osób, które często przygotowują dania oparte na świeżych warzywach. Dzięki jego specjalnemu kształtowi i ostrej klindze, cięcie i krojenie warzyw staje się łatwiejsze, szybsze, bardziej precyzyjne i przede wszystkim - zdrowsze. Warzywa wraz z cennymi minerałami trafiają w całości do potraw, nie tracąc w wyniku miażdżenia części miąższu.  

 Parametry:

  • Długość ostrza:  170mm
  • Grubość ostrza: 1,8mm
  • Szerokość ostrza: 46mm
  • Materiał: 17-warstwowa stal V-Gold 10 ręcznie kuta na zimno, z satynowym wykończeniem.
  • Materiał rękojeści: polerowane drewno
  • Fazowanie: dwustronne
  • Ciężar: 150g
  • Długość całkowita:  295mm

 

Uwaga: nie myć w zmywarce! 

 

Wyprodukowano w Japonii