Japoński nóż kuchenny 150mm uniwersalny

Hersteller:Okeya Japan
Availability:in stock 10 item(s)
Product Code:36-utility

Product Dimensions and Weight

Product Weight: 0.1500KG
239,00 zł
gross

Japoński nóż kuchenny do wszechstronnego zastosowania 150mm - ręcznie kuty

Tradycyjny japoński nóż kuchenny o wszechstronnym zastosowaniu, w szczególności polecany do drobnych ryb, mięsa, ostryg i innych owoców morza.

Nóż charakteryzuje się długim ostrzem o szpiczastej końcówce, która doskonale otwiera pancerzyki i precyzyjnie rozkraja kawałki mięsa. Ostrze jest fazowane jednostronnie, co ułatwia pracę z rybami. 

Klinga noża została ręcznie wykuta z niezawodnej japońskiej stali Yasuki-Shirogami nr 2 - doskonałej do produkcji noży. Odpowiednio konserwowana pozwala na uzyskanie wyjątkowo precyzyjnej ostrości i długie jej utrzymywanie. Noże te tradycyjnie nie są nierdzewne.

 

 Parametry:

  • Długość ostrza:  150mm
  • Grubość ostrza: 2,9mm
  • Szerokość ostrza: 29mm
  • Materiał: ręcznie kuta japońska stal papierowa Yasuki-Shirogami nr 2
  • Wykończenie: młotkowane
  • Materiał rękojeści: drewno
  • Fazowanie: jednostronne
  • Ciężar: 100g
  • Długość całkowita: 245mm

Uwaga: nie myć w zmywarce! 

 

Wyprodukowano w Japonii