Japoński nóż rybacki 150mm do ryb i mięsa

Manufacturer:Okeya Japan
Availability:in stock 12 item(s)
Product Code:34-fishermen

Product Dimensions and Weight

Product Weight: 0.1500KG
549,00 zł
gross

Japoński nóż rybacki (Fishermen knife) 150mm - ręcznie kuty

Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu - dedykowany wędkarzom, rybakom i fanom bushcraftu. Wytrzymałość japońskiej metalurgii w połączeniu z europejskim stylem rękojeści stworzyły wyjątkowo wygodny nóż, który zda egzamin zarówno w kuchni, jak i na wyprawach terenowych. Dzięki jednostronnemu fazowaniu w szczególności przysłuży się przy rozkrajaniu i patroszeniu ryb, porcjowaniu mięsa itp. 

Klinga noża została ręcznie wykuta z niezawodnej japońskiej stali Yasuki-Shirogami nr 2 - doskonałej do produkcji noży. Odpowiednio konserwowana pozwala na uzyskanie wyjątkowo precyzyjnej ostrości i długie jej utrzymywanie. Noże te tradycyjnie nie są nierdzewne.

Nóż ten jest popularny zarówno wśród profesjonalnych kucharzy, jak i amatorów kuchni japońskiej. 

 

 Parametry:

  • Długość ostrza:  150mm
  • Grubość ostrza: 2,8mm
  • Szerokość ostrza: 27mm
  • Materiał: ręcznie kuta japońska stal papierowa Yasuki-Shirogami nr 2
  • Wykończenie: młotkowane
  • Materiał rękojeści: drewno
  • Fazowanie: jednostronne
  • Ciężar: 115g
  • Długość całkowita: 280mm

Uwaga: nie myć w zmywarce! 

 

Wyprodukowano w Japonii